2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Mėgstamiausia knyga

Nepasakyčiau,kad dažnai skaitau knygas. Jeigu pradedu kokią skaityti tai jau tada norisi skaityti dar ir dar.. Na bet nuo vasaros pabaigos neperskaičiau nei vienos knygos.. Gal tiesiog neturiu laiko dabar skaitymui ir šeip nesusidomėjau jokia knyga.
Tačiau vasarą perskaičiau nuostabią knygą,tiksliau knygų trilogiją "Bado žaidynės". Ši trilogiją apie ateitį, vietoj Šiauries Amerikos įsikurusią šalį Panemą. Šioje šalyje įsikūrusi turtinga sostinė ir 12 skurdžių apygardų. Iš apygardų niekur negalima keliauti. Viskas yra aptverta, žmonės apygardose kaip kaliniai. Visos apygardos pavaldžios sostinei. Kiekviena apygarda kažką tiekia sostinei.O pačiuose apygardose labai skurdu, žmonės čia miršta nuo bado...
Bet čia tik menkutė problema. Pats baisiausias dalykas, kad kiekvienais metais vyksta "Mirties žaidynės". Jos suorganizuotos tam, kad parodyti apygardoms, kad niekas neįveiks sostinės ir nevalia jai priešintis. Taigi Mirties žaidynėse dalyvauja paaugliai nuo 12 iki 18 metų. Na tiksliau nedalyvauja,o privalo dalyvauti. Iš  kiekvienos apygardos burtų keliu ištraukiami mergina ir vaikinas kurie turi kovoti iki mirties labai pavojingoje lauko arenoje. Lieka gyvas tik vienas..
Niekas nėra per 74 metus pasipriešinęs šioms žaidynėms. Tik viena mergina Katniss Ewerdin iš 12 apygardos Su savo draugu Peetu išdrįso pasipriešinti . Tada prasidėjo tikra kova prieš  sostinę, prieš žiauru prezidentą, prieš mirties žaidynes... 
Taigi,galiu pasakyti, kad ši knyga (knygų trilogija) yra pati nuostabiausia,kokią esu skaičiusi. Joje aprašyta labai aiškiai Katniss jausmai,išgyvenimai, baimės ir t. t.  Pati knygos idėja labai originali. Net nėra žodžių apibūdinti šiai knygai. Ji tiesiog tobula. 
                                                                                                                      
Na tai ką aš papasakojau tik pradžia. Jeigu susidomėjot šia knygų trilogija, būtinai perskaitykit. Štai kaip visos dalis vadinasi: "Bado žaidynės", "Pavojinga meilė", "Liepsnojantis įtūžis"
Beje, šią knygą ekranizuoja. Taigi kas tingi skaityti galės pamatyti filmą. Filmas atsiras kažkur pavasarį.
Na bet mano  nuomone, knyga būna visada įdomesnė : )
Štai įkeliu filmo trailer'į.
"Hunger Games"





4 komentarai:

  1. Šiaip sudominai, tik kažkodėl labai kvepia Saulėlydžio tipažu. Gal ne dėl pačios istorijso (nes spėju, kad scenarijai skiriasi) bet auditorijai tai pačiai skirtas. Ar klystu?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na gal ir Saulėlydžio. Bet čia daugiausiai veiksmo,meilėj čia laiko skirta labai mažai :)
    Auditorijai tai turbūt tai pačiai :)

    AtsakytiPanaikinti